Planina Bjelašnica

Ovo je naše dvorište, naša vanjska oaza i želimo to podijeliti s vama. Zato što smo lokalci, znamo doista posebne staze za šetanje, mjesta gdje riba grize, okolna sela i njihove običaje te skrivene padine za slobodno skijanje.

Zimske aktivnosti na Bjelašnici

Gdje početi? Na korak iz vaše spavaće sobe nalaze se neki od najboljih svjetskih skijaških terena i spremno čekaju na Vas. Planina Bjelašnica je dizajnirano borilište u alpskim skijaškim disciplinama, na kojem su se održale XIV Zimske Olimpijske Igre 1984. godine. Ovo mjesto je uvijek u žiži. Dođite skijate ili bordajte za svoju dušu.

Više o zimskim aktivnostima

Ljetne aktivnosti na Bjelašnici

Visoke doline Dinarskih Alpa Bjelašnice je sa svih strana okružena epskim planinskim lanacima. Bilo da je istražujete pješice, biciklom ili na konju, doživjet ćete izvanredan krajolik gdje god da se okrenete.

Više o ljetnim aktivnostima

Lokalni vodič na Bjelašnici

Veći dio Bjelašnice je najveći zaštićeni ekosistem u sjevernom umjerenom pojasu zemlje. Hotel Bjelašnica je upravo u središtu sve te divlje ljepote. Medvjed, divokoza, vuk, orao, lisica, zec, divlje patke, mekousta pastrmka i još mnogo divljih životinja također naziva ovo spektakularno područje “svojim domom”.

Angažujte lokalnog vodiča

Planirajte izlet na Bjelašnici

Mi smo zaduženi za stvaranje lijepih uspomena. Zbog toga imamo osoblje stručnjaka za pustolovine koji s ponosom stvaraju epske Bjelašničke uspomene.

Planirajte svoj izlet